2008-07-31

Makrill gais fisk 300 st


GAIS fisken

Söt eller inte det e frågan?? RekordnoteringMakrillen är bohusläns landskapsfisk och det passar bra att det svenska sportfiskerekordet också kommer därifrån. Rekordet blev ett faktum på Svaberget utanför Smögen 1995-10-29. Det var Jonas Lind, Kungshamn som ombord på turfiskebåten M/S Wadsö med Bernt Gunnarsson som skeppare kunde borda en " jättegaisare" på hela 3,074 gr. Fisken var 61 cm lång och hade ett midjemått på hela 38 cm. Det norska namnet är makrell och rekordet är en bjässe på 3,474 som fångades utanför Kragerö
i kväll var Darek o vår granne christer ute o fiskade , dom var borta i 1 1/2 timme fick 300 makrillar. Darek fick tur med sitt nya spö o abu garcia amassadeur rulle han fick i födelsedags present. Så nu lär givaren få fisk så dom storknar :-)
Lille olle 4 år fick allt fisk han med, lite chokad blev han nog vem skulle ine bli det??
Önskar faktiskt att jag vart med o sett detta, men rensa fisk lär jag ju få göra ÅH jösses va ska jag göra med Katterna o Ladie gud va jobbiga dom lär vara när jag börjar med det. Tror vi få ge bort ganska mycket till grannar o bekanta ;-)


Inga kommentarer: