2008-11-20

Sticky pecan cupcakes (Leilas jul )

Detta recept vet jag att min käre man kommer att älska, se under recept här på sidan så finner ni ett annat som gör han super glad ,sticky bunns . Även detta kommer han att tjata om -Näär ska du baka???? Du gör aldrig det. -Joo det gör jag ,men han äter upp det på en dag eller 2.

Ingredienser

Pekanfyllning:2603384178
75 75 g smör
3 3 msk honung
0.75 0.75 dl farinsocker
3 3 dl pekannötter
Cupcakes:
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
75 75 g smör
0.5 0.5 dl mjölk
2.5 2.5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 krm malen nejlika
1 1 nypa salt
smält smör till pensling

Annons:

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Pekanfyllningen: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen.

3. Halvera pekannötterna på längden.

4. Cupcakesen: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

5. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

6. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.

8. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.

9. Fördela cupcakessmeten i formarna.

10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

11. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.

Sticky pecan cupcakes (Leila Lindholm) - Amerikanskt - recept.nu

Inga kommentarer: