2008-10-20

EN BRA LAG !! för en gångs skull

DSCF0599 

Från 1 maj i år är det förbjudet att lämna en hund ensam hela dagen. Det är bra, för många hundar tillbringar för mycket tid ensamma hemma, vilket kan göra dem deprimerade och apatiska. Lämna in den på ett hunddagis eller skaffa en hundvakt.

– Det är fördummande för hundar att inte få träna hjärnan, och de kan bli utåtagerande och stressade om de inte får det. Låt dem få uppleva och lära sig nya saker i sällskap med dig. Gamla hundar kan visst lära sig att sitta, hävdar Yrsa Franzén-Görnerup, som menar att man ska låta sin hund hjärngympa 30–45 minuter om dagen, genom att till exempel låta den leta efter sin mat eller en leksak.

Tips på övning: Dela en leverpastejsmörgås i små bitar och göm på olika ställen i ditt hem eller utomhus.
Yoga med hunden: Yoga för hundar låter kanske knasigt, men är skönt både för dig och vovven och är även utmärkt hjärngymnastik eftersom det ger nya intryck och lär din hund nya saker! Doga yoga är en stor fluga i USA och erbjuds av många gymkedjor där. I Sverige finns det än så länge bara på ett fåtal ställen, bland annat på Dogplanet i Stockholm och på Värmdö hundtrim

Inga kommentarer: